Foto van ons samen

Hollen & Stilstaan

In de workshop ‘Hollen & Stilstaan’ leer je hoe je goed voor jezelf kunt zorgen in stilstand en beweging. Ontdek wat jou helpt om in beweging te komen en ervaar hoe je ook aandacht kunt trainen.

In de zomer van 2016 kwamen Mithra en Marije elkaar tegen aan de rand van de zandbak in het Vroesenpark. Een goed gesprek in de zomerzon en een koffieafspraak bij NRC later was het zaadje gepland voor een workshop Hollen&Stilstaan.

Waarom dan een workshop?
Wat doe je als het niet zo lekker gaat, als je stress hebt bijvoorbeeld. Volgens ons zijn er twee soorten mensen. De ene gaat (nog) harder werken, nog langere dagen maken, nog meer hooi op de vork nemen. En de andere haakt af, wordt passief en kijkt alweer naar iets anders. Dat geldt ook voor ons. Mithra gaat steeds harder hollen en Marije gaat stilstaan bij stress en gedoe.

En dat is mooi, blijkt nu. Want op het moment dat Mithra en Marije elkaar tegenkwamen hadden ze net helder hoe ze hier zelf mee omgaan. Ook waren en zijn zij het er enorm over eens dat hun oplossingen en methodes ook voor andere mensen zullen werken.  Zo kwam het dat op 28 januari 2017 de eerste workshop Hollen&Stilstaan het licht zag.

Mithra gaf al Mindfulnesstraining en Marije wilde anderen inspireren met haar hardloopervaring en kennis als hardlooptrainer. In de workshop hebben we het onder andere over motivatie van binnenuit, gedachten die je de gewenste kant op helpen en gaan we letterlijk hollen en stilstaan. Allemaal handige en makkelijke tips die we zelf als helpend ervaren wanneer we iets willen bereiken, ook in de rest van ons leven.

Voor wie?
Voor iedereen die nog met een bil op de bank zit, die het sporten maar blijft uitstellen, die net zo vaak is begonnen met sporten en net zo vaak weer is gestopt of voor wie benieuwd is hoe hij/zij zichzelf kan blijven uitdagen op een gezonde en ontspannen manier. En voor iedereen die nieuwsgierig is naar manieren om met stress om te gaan.

‘Hollen & Stilstaan’  is een mooie uitdaging  om een eerste stap te zetten naar een leven met meer energie, betere focus, meer ontspanning en meer plezier.